Blogs 

Featured Posts

Tik

Deze korte video gaat over tiks. We moesten samenwerken met een groepje van 4 mensen. Het idee om tiks te filmen kwam voort uit een irritatie van mijn kant naar tiks. Zelf heb ik ook tiks en ik stoor me er zelf aan als ik dit merk.

We begonnen eerst met brainstormen welke tiks we gingen vastleggen op film. Na het kort bespreken van een aantal tiks, gingen we al snel met de camera aan de slag. We vroegen medestudenten welke tiks zij hadden. Dit legden we close-up vast. Zoals een bril die continue op de neus werd geschoven, iemand die op zijn lip beet en een jongen die zijn haar steeds achter zijn oren schoof. Na het bekijken van de beelden, zagen we wel iets ontstaan waar we verder mee konden.

De week erna zijn we door gegaan met mensen filmen. Een aantal filmpjes moesten we over doen. Dit kwam omdat het standpunt van de camera niet helemaal hetzelfde was. We filmden nog meer tiks zoals: iemand die zijn voeten continue bewoog, een ring ronddraaien aan een vinger, een horloge openen en sluiten en iemand die aan haar vingers knaagden. We hadden redelijk veel beeldmateriaal. Hierna besloten we ook mensen te filmen die zogenaamd naar de mensen keken die tiks vertoonden. Dus we filmden knipperende en lachende ogen.

De les daarop gingen we aan de slag met geluid materiaal. Dat zijn vervolgens ook tiks geworden, maar vooral geluiden waar wij ons aan irriteerde. We namen het geluid op van iemand die zijn rug kraakte, piepende deuren, tikken van een klok, een zaagmachine, druppelend water en iemand die op zijn hoofd krabde. We hadden genoeg beeld en geluid materiaal op aan de slag te gaan met het bewerken en monteren van de film.

Iedereen zat deze les aan de computer gekluisterd. Hoe werkte premiere pro ook alweer? Het was voor mij weer even puzzelen, maar uiteindelijk had ik het dan toch weer onder de knie. Ik haalde al het geluid onder de filmpjes weg en zorgde dat er een goede reeks filmpjes achter elkaar stond. al gauw bedacht ik een soort volgorde van mensen die een tik uitvoerde en daarna iemand die met knipperdende ogen ernaar keek.

Deze week ging ik weer door aan het bewerken van mijn filmpje. Langzaam maar zeker werd het een geheel. Ik liet de filmpjes van mensen met tiks in kleur en degene die toekeken maakte ik zwart wit. Toen ik tevreden was met de volgorde van de filmpjes begon ik met het geluid. Het geluid moest van rustig naar steeds drukker en irritanter worden. Ik bedacht dat het filmpje naarmate het eind naderde steeds drukker er flitsender zou moeten worden. Dus zette ik alle filmpjes in dezelfde volgorde nog een keer achter elkaar, maar dan maar 1 seconde zodat de beelden elkaar snel zouden opvolgen. Aan het begin van het filmpje heb ik ook de titel toegevoegd.

Deze les liet ik mijn filmpje aan de rest van de klas zien op een groot scherm. Ik kreeg genoeg feedback waar ik wat mee kon. Ze vonden het een irritant en bijna beangstigend filmpje. Alleen snapte ze niet helemaal waarom zwart-wit en kleurenbeelden door elkaar zaten. Na deze feedback heb ik alle beelden in zwart-wit gemaakt om verwarring te voorkomen. Ook heb ik het beeld met iemand die ijsberend voor het beeld loopt weggehaald. Deze paste er niet heel goed in. Ook kreeg ik als tip om het einde van het filmpje het zwarte beeld met de tekst einde weg te halen. Dit deed ik.

Na kleine aanpassingen van het filmpje besloot ik hem te exporteren. Vervolgens heb ik het filmpje op Youtube gezet met de titel: Tiks.


Recent Posts

Search By Tags

No tags yet.

Follow Us

  • Facebook Basic
  • Twitter Basic
  • Google+ Basic